vegan Appeltaart

Deze is eigenlijk helemaal niet zo lastig om vegan te maken 🙂 Grootmoeders recept uit de kast en de roomboter vervangen voor vegan boter. (prima te vinden in de supermarkt)

Gister een recept van 24 kitchen uitgeprobeert. Echt een makkelijk recept. Helaas is er al lange tijd geen tarwemeel meer in de supermarkt te verkrijgen i.v.m. het corona virus en heb ik volkoren speltmeel gebruikt. M’n jongste smikkeld er heerlijk van! Maar zelf vindt ik het niet top.

Vegan appeltaart

  • 300 gr bloem
  • 200 gr plantaardige boter, op kamertemperatuur
  • 175 gr suiker
  • 75 ml kokosmelk
  • 1,2 kilo handappels
  • 2 tl kaneel

Benodigdheden

  • keukenmachine of mixer met deeghaken
  • vershoudfolie
  • ingevette springvorm van 24 cm
  • appelboor
  • mixer

BEREIDINGSWIJZE

Totale tijd: 2 UUR

  1. Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken een samenhangend deeg van de bloem, de boter, 100 gram suiker, 50 ml kokosmelk en een snuf zout. Voeg een beetje extra bloem toe als het deeg plakt. Vorm er een bal van en laat het deeg in vershoudfolie verpakt minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Rol tweederde van het deeg uit tot een deeglap van 32 cm doorsnede. Bekleed er de bodem en rand van de vorm mee. Zet de vorm in de koelkast.
  3. Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snijd elke appel in 12 partjes. Meng de appel met 50 gram suiker en de kaneel. Haal de vorm uit de koelkast en vul de taartbodem zo compact mogelijk met het appelmengsel.
  4. Rol de rest van het deeg ook uit tot een ronde lap en snijd er repen van. Leg met de repen een vlechtwerk op de appeltaart. Druk de deegrand over de uiteinden van de vlechtrepen vast. Bestrijk het deeg met de resterende 25 ml kokosmelk en bestrooi met de laatste 25 gram suiker.
  5. Bak de appeltaart in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.

https://www.24kitchen.nl/recepten/vegan-appeltaart