Curry met zoete aardappel – kids proof!

Vanavond met niet de juiste ingrediënten een vegan curry gemaakt. Serieus, ik dacht dat het soep ging worden! Ik bedoel, ik lees een half blikje tomatensaus en gooi een half pak erdoor. Bij de zin ‘roer het goed los’ en dit 10x gelezen te hebben, komt het besef …. er werd zo’n klein blikje bedoelt, oeps. En toch kwam het goed en werden borden zelfs uitgelikt. Zelfs de kids hebben er heerlijk van gegeten (en dat is echt uniek)

Ingrediënten

  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel garam massala
  • zoete aardappel naar behoefte
  • half pakje tomatensaus
    • 200ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • zout en peper naar smaak
  • Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en bak deze in wat plantaardige olie totdat het zacht is
  • ondertussen in een wokpan, de ui en 2 teentjes knoflook aanfruiten samen met de kerriepoeder en kurkuma
  • vervolgens een half pakje tomotaten saus even laten mee bakken en dan de kokosmelk, water, gebakken zoete aardappel, garam massala, zout en peper toevoegen.
  • Het geheel zachtjes laten koken, totdat het voldoende is ingedikt.
  • dit serveren met gebakken bloemkoolrijst (gebakken met een teentje knoflook en uipoeder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *